2018. AASTA TOOB MUGAVAMAD DIGILAHENDUSED

Koos tehnoloogia arenguga kasvavad võimalused pakkuda klientidele senisest veelgi mugavamaid ja paindlikumaid digiteenuseid. Seda ka klientide tuvastamise vallas. Eestiski on järjest enam näha reklaame sellest, kuidas kontot on võimalik avada kodust lahkumata ja eelmisel aastal võttis Eesti vastu vajalikud seadusandlikud raamistikud isikute distantsilt tuvastamiseks.

Võb tunduda ootamatu, aga online identifitseerimine võib olla isegi turvalisem kui panga- või postkontoris käik, sest online tuvastajad keskenduvad tihti vaid sellele tööle, samas kui pangateller või postkontori töötaja teeb seda tööd muude ülesannete kõrval. Ka suuudab tehnoloogia võlts hologramme ja võltsitud fotosid premini tuvastada kui inimsilm. Eriti kui inimene on väsinud ja ilma pideva täiendkoolituseta.

Eestis tegutsev Veriff (www.veriff.me) reklaamis oma teenust Kihnu Virvega, näidates, et digilahendused ei ole midagi keerulist ka vaenmatele inimestele. Ka Euroopa üks innovaatilisemaid digitaalse isikutuvastusega tegelevaid firmasid IDnow  (www.idnow.eu) on oma kommentaarides viidanud, et aktiivseid kasutajaid on kõigis vanuserühmades. Vanim klient olevat 102 aastane. Kui täna on digitaalne isikutuvastus järjest enam levinud finantssektoris, siis küllap tulevikus kasutatakse seda ka lennunduses, tervishoius, kinnisvaraäris, personaliotsingutes.

Meil on hea meel tõdeda, et ka Finoras on üle 90% kliendisuhtlusest juba praegu digitaalne, seda nii lepinguid sõlmides kui hilisemas kliendisuhtluses. Järjest enam inimesi kasutab iseteenindusportaali  Minu Finora, kuhu saab turvaliselt sisse logida nii parooli, Mobiil ID kui ID kaardiga. Iseteeninduse kasutajate arv kasvas meil eelmisel aastal tervelt kolmandiku. Kuigi enamus inimesi eelistab sisse logida parooli kasutades teeb head meelt see, et aastaga on 5 korda kasvanud ID kaardi ja Mobiil IDga sisse logimiste arv. Inimesed mõistavad turvalise identimise olulisust. Töötame ka uue iseteeninduse kallal, et juba kevadel oleks olemas senisest veelgi mugavam iseteenindus, eriti mobiiltelefonides kasutamiseks.

Andrus Alber